Blokelių pasirinkimas

2015-02-28 10.55.57

Taip jau išėjo, kad nuo pat namo projektavimo pradžios žinojom kad mūsų namo sienos bus iš keramikinių blokelių, tad kito tipo blokelių net nesvarstėm.

Taigi, lietuvoje šiuo metu yra bent 3 keraminių blokelių alternatyvos: Latviski Lode – Keraterm, Lietuviški Rokų keramika – Kerapor, Lenkiski Wienerberger – Porotherm, beabejo dar yra ir kitu Lenkiskų, Čekiškų ir pan.

Prisipažinsiu, labai ilgai neapsisprendžiau ne tik kuriuos blokelius rinktis, (na tik wienerberger buvau atmetas praktiškai iš karto), bet ir kokio pločio? Konstruktyve viskas apskaičiuota su 25cm keramikiniais blokeliais, tačiau rimtai svarsčiau ir apie 20cm Rokų keramikos blokelius. Galutinai apsispresti padėjo blokelių bandymas.

Beje, jei kas dar galvojot kad Vilniuje nusipirkti 1vnt blokelių šiais laikais yra nesudetinga – galvokit išnaujo.

Wienerberger radau Moki veži, Lode gavau iš kitų statybų, o vat Rokų keramikos gavau tik firmineje parduotuveje Rokuose (dirba tik darbo dienomis iki 15,30h ?)

Grežiau su perforatoirium (tik vėliau paskaičiau, kad jo naudoti negalima), tad visi blokeliai turėjo vienodas galimybes, deje, Rokų keramika pasirodė trapiausia, Lode praktiškai niekas netrupėjo. Tada bandžiau skaldyt su plaktuku, Lode taip pat geriausiai pasirodė.

2015-02-28 11.07.07

Galiausiai pjoviau su 230mm Bulgarke su deimantiniu disku. (vienas naujesnių pirkinių: Makita Ga9020S su lėto starto funkcija – 116eur su Deimantiniu disku)2015-03-22 14.49.05

2015-03-22 14.48.42 2015-03-22 15.09.22

Galiausiai pasirinkau populiariausius – Lode Keraterm 25cm.

Kai tik apsisprendžiau dėl blokelių pločio, iškart su uošviu susimeistravom paprastą bet labai darbą palengvinantį įrenginuką. Kolkas medinis, esant poreikiui, labai greit bus galima padaryt skardinį.

Mintis tokia : https://www.youtube.com/watch?v=Gmbe3zbavII 

Rezultatas toks:

2015-03-01 12.08.48  2015-03-22 19.22.10  2015-03-22 19.22.27 2015-03-01 12.22.50

Po ranka buvo tik pjuvenos, bet mintis ta pati 🙂

siulės aukštis gaunasi 12mm, naudosiu skiedinį.

8 komentarai “Blokelių pasirinkimas

  1. Sveiki,
    manau, kad geriau muryti pilnai padengiant skiediniu blokeli: taip maziau cirkuliuos oras tarp blokeliu.

    Patinka

  2. Mes vidines pertaras mūrijom iš silikatinių blokelių, su klijais ir taip pat turėjom įrankį užnešti klijų sluoksnį, bet tėvukas truputį pažaidė ir nebenaudojo. Daug žaidimo, lėtas darbas. Greitai atmužė ranką ir be jokių prietaisų tik metnę su dantukais naudojo ir kuo puikiausiai ėjosi.

    Be to keraminiai blokeliai labai nelygūs ir klausimas ar pavyks visur taip gražiai naudoti šį patobulinimą. Bet pabandyti žinoma verta.

    Patinka

    • Aš ytongo įrankius naudojau, tai kaifas mūryt. Ten iškart su dantukais, uždeda tiek klijų, kiek reikia. Tikrai daug greičiau, nei “rankom“ klijus tept.

      Patinka

  3. Įkišiu savo pobjaurį trigrašį: nematau logiškų priežaščių naudoti keramiką. Ir šie eksperimentai tai patvirtina. Bet tikrai puikus straipsniukas nusprendusiems naudoti keramiką.
    Dėl keramikos yra tik nelogiškos, skonio, emocijų priežastys, o apie jas nepasiginčysi 😉
    O tai nieko blogo – aš vis dar galvoju apie gontų stogą, kas yra visiška nesamonė, galvojant praktiškai 😉

    Patinka

  4. Viskas atrodo neblogai, su kuo įprasi dirbt su tuo bus lengviau, paprastiem mūrininkam tiktai su mentele paprasčiau dirbt, o dėl blokelių, kokius pasirinksi tokie bus patys geriausi kiekvienam savo.

    Patinka

  5. Sveiki, kodel iskrt atmetet wienerberger blokelius? Klausiu, nes patys galvojam is ju statyti… dekui uz atsakyma

    Patinka

    • sveiki, dabar nebebuciau toks kategoriskas, juolab kad ir wienerberger blokeliu yra ivairiu rusiu. Apziurejau pora namu pastatytu is wienerberger, tai pasirode netgi lygesni nei Lode blokeliai.

      Siulyciau nusipirkt po vieneta konkreciu blokeliu ir issirinkt paciam.

      Patinka

  6. Sveikinu pasirinkus LODE blokelius.
    Labai džiaugiuosi, kad įrengėte pilną siūlę per visą blokelį. Taip yra minimizuojamas žmogiškas faktorius ir sienos tampa sandarios.
    Siūlės su oro tarpu (kaip Jūsų video) dažniausiai yra ir buvo rekomenduojamos naudojant blokelius be apšiltinimo, taip siūlėje esantis oro tarpas kažkiek izoliuodavo šilumą. Pvz. KERATERM 44 blokus Latvijoje dar prieš kelis metus naudojo be apšiltinimo. Siūlė tapdavo šalčio tiltas, todėl jį minimizuoti buvo paliekamas oro tarpas.
    Šiuo metu, kai apšiltinimo sluoksnis apie 20 cm, o A klasės namas ir daugiau centimetrų, oro tarpas siūlėje netenka prasmės.

    Kalbant apie keraminių blokelių matmenų paklaidas – KERATERM vieni lygiausių, o visus galimus nuokrypius galite rasti ant paletės esačio techninio duomenų lapo (K25 matmenų paklaida plius/minus 4 mm – keramikai, tai labai aukštas rodiklis).

    Lyginant su konkurentais pasirinkę KERATERM Jūs išlošėte šilumos prasme, nes pvz. analogiškų lenkiškų – 25 cm blokų šiluminės savybės prastenės net iki 30 % (priklauso nuo tipo). Tai yra tikrai daug, nes statant namą A kategorijos, naudojant KERATERM 25 – pakanta apie 25 cm Neoporo, tuo tarpu lenkiškus reikėtų šiltinti jau apie 30 cm.
    Taip pat svarbu nesusigundyti pigiais lenkiškais kurių gamyboje naudojama mažiau molio, dėl ko sienelės ypač plonos, o bloko stipris žemesnis (dėl didesnių tuštumų blokas patenka į žemesnę tvirtumo kategoriją).

    Jei kils klausimų – visuomet galite kreiptis į LODE facebook profilį LODE_LT

    Patinka

Parašykite komentarą