FASADAS

Fasado darbai prasidėjo rugsėjo 30d. kaip tik tą dieną prie namo dirbo trys brigados. Stogdengiai kaip tik baiginėjo dėti latakus, atvažiavo likusi langų dalis ir savo darbą pradėjo Kęsto kompanija prie fasado. Žmona kol manęs nebuvo laikė frontą.

Daugiausiai diskusijų sukėlė pamato hidroizoliavimo klausimas. Kęstas aiškino, kad prie mastikos blogai lips klijai ir jis negarantuoja, kad šiltinimas neatšoks, tačiau tą namo pusę, kurios rostverkas bus giliausiai žemėse ir kuri žiūri į šlaitą, vistiek nutepėm bitumine mastika prieš klijuojant polistirolą.

Pamatą šildėm 15 cm EPS100 polistirolu, klijuojama buvo cementiniais Caparol klijais. Suklijavus polistirolą viskas buvo užarmuota, o mes su tėvais visą savaitgalį kibom į hidroizoliacijos, drenažo klojimo ir pamatų užkasimo darbus. Ant armavimo pagal žemės reljefa (viskas kas bus po žemėm) keliais sluoksniais tepėm bitumine mastika. Išdžiuvus mastikai, dėjom korinę membraną, nors buvau pasiruošes į polistirolą užsukamų smeigių, bet jų nenaudojom, membraną prispaudėm tik su žemėm.

Šiektiek žemiau rostverko, aplink visą namą paklojau drenažinį vamzdį.

Toliau meistrai darbavosi su fasadu. Aplink langus ir duris ant pačio kraščiuko buvo dedama besiplečianti juosta, ir Ejot angokraščiam profiliukas su lipnia juostele plevelės užklijavimui, išpradžių nesupratau, kokia jos paskirtis, ir netgi gąsdino, kad tiek daug lango rėmo pasisleps… 🙂 meistrai neoporo kraščiuką išfrezuodavo ir uždengdavo apie 2cm remo.

Gavosi mazdaug taip, kaip pavaizduota sitame “7 Langu“ pavyzdyje 🙂

Išorinės langų sandarinimo juostos nenaudojau – galit padiskutuot ar taip gerai padaryta. Nors išpradžių su Kęstu buvom sutarę, kad smeiges naudosim tik aplink angokraščius ir ties namo kampais, vieną dieną sulaukiau skambučio, kad baigėsi smeigės ir tabletės po 300vnt?! tuomet sutarėm kad ok, aš daperku dar tiek pat smeigių ir tablečių, bet jųs tas smeiges sudedat taip, kad jų nebetruktų ir nereiktų vėl dapirkinėt.  Ir ka jūs galvojat, vėl sulaukiu skambučio, kurio turinys maždaug toks:

-truksta ~50smeigių.

– gi sakiau nedėt jų beproto..

-Ok, mes galim nedėt smeigiu, bet tablečių vistiek reik, nes skylės jau išsifrezavom….

Nors Kęsto chebra (3 žmonės) atrodo protinga,  bet ketvirtas žmogus naujokas pagalbininkas….

Nu as vistiek nesuprantu, kodėl fasadinei sienai, kuri yra nuo gatvės, ir kurioj neturi matytis jokiu kliurkų, paskirtas toks nemastantis naujokas?

Kai pamačiau kiek suvaryta smeigių į tą sieną tai susinervinau ne tik dėl tiesiogine to žodžio prasme išmestų pinigų,  bet dėl tų išmestų pinigų, dar ir visa sieną suvarpė, ypač viršutinėse eilese, kur dėjosi neoporo likučiai. (Beje Neoporo pirkau per 2 kartus. (išsimetė ~2m3)

Nors orai pastebimai prastėjo ir šąlo, aš visus pusinau, kad dar šiemet turim uždėt dekorą. Kaip tarėm, taip ir padarėm. Kadangi sinoptikai prognozavo lietų, o dekoras jo labai bijo, pagal vėjo kryptį nusprendėm, kurias sienas daryti pirmas, kad net ir prasidėjęs lietus turėtų mažai šansų viską nuplauti. Taip buvo uždėtos Šiaurės vakarų ir Šiaurės Rytų sienos (džiuvo ilgai!)

Vėliau ištaikius saulėtą ir gražią dieną buvo uždėtas visas likęs dekoras, kuris dėl saulės ir vėjo išdžiuvo praktiškai per dieną 🙂

Kadangi vizualiai mūsų langai gavosi gal kiek per maži, nusprendžiau surizikuoti, ir angokraščiam dekora padaryti langų spalvos, dabar labai džiaugiuosi tuo sprendimu, vienintelis dalykas- aplink langus likusi ejot profiliuko juostelė balta, tad ateityje reikes ją uždažyti.

Angokrasciu idėją nusižiūrejau iš čia 🙂
20180628_192923
Skaičiai:

darbininkai priskaičiavo 182.36m2 sienų (neišmetant langų) + 42.1m2 cokolio. Beje, kai skaičiuosit kiek pas jus kvadratūros sienose, nepamirškit skaičiuot gatavos sienos įvertinant apšiltinimo storį 😉

Sunaudota :

63 maišai po 25kg Caparol CT185 Damkleber  klijavimo mišinio;

42maišai po 25kg Caparol 186M Armavimo mišinio;

~220m2 armavimo tinklelio Ejot 160g  1.1×50;

ir dar daug visokių kitokių reikalų.

Dekoras:

25kg +16kg Caparol gruntas su Muskat 14 spalva;

16 kibirų po  20kg Nano silikoninio 2mm dekoro  (liko pusė kibiro);

1 25kg kibiras silikoninio 2mm silikoninio dekoro Graphit 0 spalvos (liko pusė kibiro).

Darbu kainos:

fasado siltinimas su dekoro dejimu 13,5eur/m2 i sita kaina iskaiciuoti pastoliai (rupinasi meistrai). jei be dekoro 11,5eur.

medziagos: klijai, armavimo tinklelis, kampukai, armavimo misinys, smeiges, tabletes ~1500eur + dekoras ir gruntas dar berords ~700eur

 

Rezultatu esu patenkintas.

Kestas +37067051121

27 komentarai “FASADAS

  1. Smagu matyti judančius darbus, gerai atrodo 🙂 Su šviesiu fasadu man visada baisu kad apatinė sienų dalis nusitaškys, išsipurvins, bet šiaip viskas tvarkingai vizualiai atrodo 🙂

    Patinka

  2. Sveiki, Smagu matyti jau tiek daug atliktu darbu jusu namuke, tad sveikinam! Jei ne paslaptis kiek kainavo fasado siltinimas + dekoras? Kiek darbas ir kiek medziagos? Patys taip pat planuojam samdyti sita darba, nes ne ka patys ismanom.

    Patinka

    • Labas, fasado siltinimas su dekoro dejimu 13,5eur/m2 i sita kaina iskaiciuoti pastoliai (rupinasi meistrai). jei be dekoro 11,5eur. cia aisku kainos 1,5m senumo.

      medziagos: klijai, armavimo tinklelis, kampukai, armavimo misinys, smeiges, tabletes ~1500eur + dekoras ir gruntas dar berords ~700eur

      Patinka

    • Labas, koks profilis buvo naudojamas angokrasciams su palange, kad taip struktura matosi uzleista ant skardos? trecia foto nuo galo. Aciu

      Patinka

      • joks profilis nebuvo naudojamas, tiesiog armavimo sluoksnyje izulinau igilinima siektiek, ir dekoras uzsidejo tiek, kad siektiek ant virsaus uzeina

        Patinka

  3. Aš po truputi ruošiuosi fasado darbams. Iškilo toks klausimas. Pas mane taip pat lode 25 blokeliai, ir nėra siena labai jau lygi. Kaip klijavo polistirolą prie sienos? Perimetru apteptą kraštą ir taškais, ar šukomis ir pilnu plotu?

    Patinka

  4. Dar apie drenažo įrengimą gal galima plačiau? Koki vamzdi klojote, kur nuvedete? Gal pm galetum truputi pakonsultuoti?

    Patinka

    • drenazas pas mane padarytas tik del atsargumo, namas yra ant kaliuko ir beveik nera sansu, kad kada nors aplink pamatus dreks. pirkau bedros D50 gofra su tekstile. aplink visa nama sueina i kampus su nuolydziais (kampuose
      160m vamzdzio sulinukai(palaidoti po zeme). is semiausios vietos dar padariau sujungima su lietaus nuoteku vamzdziu, bet kaip ir sakiau, sansu kad ten kazkada butu tekancio vandens lygu 0

      Patinka

  5. Langu angokraščiai patiko, užsinorėjau ir aš taip. Kaip suprantu dėjo dekorą kitos spalvos angokraščiams? Ar vėliau angokraščius tiesiog nudažėte? Gal ir foto galėtum imesti iš arčiau kaip suleista abi spalvos? Nes teko matyt pilkas fasadas, oranžiniai angokračiai (taip taip butent ryškiai oranžiniai) bet suleista tai baisiai.
    Gal dar kaip palangių kraštus su angokraščiu istatėte gali foto, kadangi viskas dabar aktualu, tai labai idomu 🙂

    Patinka

    • angokrasciams detas kitos spalvos dekoras. ispradziu dekoras uzsideda ant visu sienu, o veliau jam isdziuvus dejo dekora ant angokrasciu. is arti einant tikrai ne visur ant kampo eina ideali linija, bet to tikrai nepastebi jau uz keliu metru.
      Pas mus Rajone yra padarytas didelis namas kuriame visas fasadas pilksvas, o angokrasciai ryskios salotines spalvos, ispradziu visi kraipem galvas, bet dabar visai idomiai ir neblogai atrodo.

      ties palangiu krastais angokrastyje siektiek iszulinau armavimo sluoksni ir prilenkiau skarda kad butu isispaude i armavima, kai padenge angokrascius su dekoru, palanges skarda keliais milimetrais gavosi giliau nei dekoras, tad perteklinis vanduo nubega i palange (aisku nuo saules pietineje puseje metalo/dekoro lietimosi taskuose atsirado mikro itrukimai nuo pletimosi, bet jie matosi tik is arti, ir dregme po skarda lyg ir nepatenka.

      FOto gal prie progos kada nepamirsiu padaryt 🙂

      Patinka

    • Labas, na, praejo jau nemazai laiko, kazko ypatingai blogo nepastebejom. TIk pats dekoras kaikur kanpuose itruko kazkur, ir matosi kaip tai pleciasi/tai traukiasi.

      Patinka

      • Sveiki Artūrai ,

        Manau kad tai dėl neoporo, jis turi savybę plėstis kitaip sakant vaikščiot. Sau dariau taip pat iš Neoporo ir dėjau dekora , turbūt tas pats laukia… 🙂

        Patinka

Parašykite komentarą