Pasiruošimas tinkavimui (elektros ir vandentiekio štrabavimas sienoje)

Sveiki,  taigi- trumpas įrašas apie elektros instaliaciją, apie magistralinių laidų vedžiojimą po grindimis jau rašiau čia, dabar atėjo laikas viską išvedžioti ir įštrabuoti sienose. Atrodytų, kad tai darbas, kuris nereikalauja didelių žinių, tačiau dėl laiko stokos ir darbo DULKINUMO nusprendžiau, pats tuo neužsiimti.

Elektrikas 868753820 viska atliko per 2 dienas. kaina 4 eur už tašką, realiai atliko viską, dėl ko tarėmės. Ispradžių laužėm galvą kaip tvirtinti laidus štrabose, tačiau elektrikas pasiūlė greita ir praktiškai nekainuojantį būdą – tvirtinimą paprastais vinimis, juos kalant i vidines sienelės šoną, ir tiesiog užlenkiant. Na o visus silpnų srovių  (signalizacijos, televizijos, interneto ) laidų išvedžiojimus atlikom patys.

Pačias plačiausias štrabas vėliau užtvirtinau skiediniu.

Kaip manot kas per ateiviai šliaužiojo čia? 🙂

 

Kitas nemažiau svarbus dalykas prieš tinkavimą – vandentiekio ir nuotekų vamzdžių paslėpimas sienoje – čia viską atlikau pats.

 

Žemiau matosi  paradinės įėjimo durys, tikliau Failas su tikslia durų vieta/anga, kurią teko koreguoti medinių brusų pagalba. Mediena apklijavau XPS plokstem ir tikiuosi, kad eksploatacijos metu, jokių deformacijų šitam mazgenebus..

 

 

 

Na ir pabaigai – teaseris tinkavimo tema. Irankiai jau laukia 🙂

 

tinkavimas

2 komentarai “Pasiruošimas tinkavimui (elektros ir vandentiekio štrabavimas sienoje)

Parašykite komentarą