Plytelių klojimas

Kadangi šiuo metu viskas jau smarkiai artėja link įkurtuvių, blogas pradėjo vėluot su įrašais, Plytelių klojimas prasidėjo ~2016 rugpjūčio mėn.

 

20160801_195938

Plytelių klojimą galima būtų suskirstyti į du etapus: katilinės plytelės (viską dariau pats) bei visų kitų patalpų plytelės klijavimas (atlikinėjo samdomas žmogus).

Vonios, dušo plyteles rinkomės 30×60 matmenų iš Senuku (su 30% nuolaida), virtuvės plyteles 60×60 ir tambūro plyteles 30×30 pirktos iš Iris. Katilinės plytelės vienos iš pigiausių (Grindų po ~5eur.m2, o sienų po ~3,2eur/m2).

Kaip ir daugumos statytojų, pirmoji įrenginėjama patalpa -Katilinė, tad kol laukiau meistrų, nuo ten ir pradėjau klijavimą.

 

KATILINĖ

Klijavimą pradėjau nuo sienų, nes grindų tikslus lygis dar nebuvo aiškus, kad nepamesti lygio prie sienos prisitvirtindavau profiliuką, ir plytelę kabindavau tiesiai ant jo, vėliau, kai jau buvau išklijavęs grindų plyteles, visas  apatinės eilės plyteles pjoviau pagal faktą.

Sienos buvo nutinkuotos ganėtinai lygiai, tad kažkokių didelių bėdų nebuvo. Tačiau grindyse turėjau vienu metu spręsti net keletą klausimų: visoje katilinėje grindų betonuotojai buvo padarę 1cm žemiau nei kitur,  tam kad būtų galima vėliau gražiai sugaudyti nuolydžius, deja čia buvo kvailas sprendimas, nes vėliau visą tą aukščių skirtumą gaudžiau su plytelių klijais… Taip pat grindyse turėjau trapą, bei 2 techninius komunikacijų šulinėlius, kuriuos reikėjo gražiai apipjauti su plytelėm.

Trapų integravimo plytelėse sprendimus jau gvildeno IRnamas ir Anamas. Buvau suplanavęs trapą daryti 4 plytelių centre (tokiu būdu nusipjautų gražiai 4 plytelių kampukai), deje nežinau kas man susišvietė, bet gavosi kaip gavosi 😀

Viskas sekėsi daugiau-mažiau neblogai, kol nepriartėjau prie kamino, nes kažkaip šitos vietos nebuvau iki galo sugalvojęs kaip spręsti. Kadangi mūridamas sieną iš silikatinių plytų paskutinę plytą dėjau skersai – tas kampas nebuvo pilnai suformuotas, visada galvojau, kad jį padarysiu iš gipso, bet vėliau vistik suformavau plokštumą kampu. Kadangi plokštumą formavau iš akies,  vėliau klijuojant plytelę, paaiškėjo, kad nuo vidurio sienos aukščio gavosi pilvas, ir teko plytelių kampą pradėt kitaip.

 

Kaip pirmą kartą darant, savo rezultatu likau patenkintas.

 

 

Nuo čia viską darė plytelių meistras, kuriam mokejau po 12eur/m2.

 

TAMBŪRAS

Plytelės pirktos iš Iris po ~7eur/m2

 

VIRTUVĖ

Virtuvės zonoje norėjome didelių gabaritų plytelių, tad pasirinktos 60×60 Villeroy Boch plyteles iš Iris po ~13eur/m2

Nors visa pirmoji plytelių eilė bus paslėpta po pvirtuvės baldais, jos nedėti vistiek negali 🙂 taip sutapo, kad nuo vienos sienos iki kitos sienos su reikiamais tarpukais tilpo lygiai 7 plytelės, o kadangi plytelės supakuotos po 3 vnt, rizikuodamai neėmėm nei vienos papildomos plytelės ir tai pasiteisino 🙂 Visos plytelės buvo dedamos, kad plytelių/parketlenčių sandūroje būtų vienodame aukštyje (tam meistrui specialiai palikome kelis pavyzdžius), dėje, kadangi šių plytelių kampai yra statūs ir aštrūs, minimalūs aukšių nesutapimai su parketlentėm jaučiasi (plytelės gavosi šiektiek aukščiau).

 

DUŠAS

Duše prieš klijuojant plyteles, viskas kelis kartus buvo ištepta Kiilto hidroizoliacine mastika. Visiem vamzdžiam skylės buvo gręžiamos vėliau kiaurai sieną, bet apie tai kitame įraše.

 

VONIA

Kaip ir Katilinėje, vonios erdvėje grindys buvo padarytos -1 cm žemiau (su mintim, suformuoti nuolydžius, bet tai buvo bloga mintis), tad tą 1cm darbininkas naikino su išlyginamuoju sluoksniu. Vėliau vonios ir kriauklės zonos, taip pat, buvo išteptos hidroizoliacine mastika. Šioje patalpoje grindų plytelės buvo dedamos prasilenkiant, o sienos standartiškai.

Priartėjus prie lango, su meistru nusprendėm, kad aplink langą, išoriniame kampe naudosim aliuminio profiliuką, kurį apvesim aplink visą langą, nes palangė taip pat bus iš plytelės, pakišant ją po lango rėmu. Savaitgalį suformavau palangę iš XPS, specialiai suformavau gražų nuolydį. Kaiptik tuo metu, porai dienų išvykau į komandiruotę, o grižęs pamačiau, kad jis vistiek padarė savaip, ir tam kad nereiktų papildomai pjaut apatinės sienos plytelės viską pakėlė ~3cm ir net nesugebėjo padaryti nuolydžio.. Visi tarpai jau buvo užglaistyti, tad taip ir palikom, bet eilinį kartą pasitvirtino tiesa, kad visus ir visada reikia KONTROLIUOTI.

 

 

 

 

 

24 komentarai “Plytelių klojimas

    • As pjausciau restukinem staklytem ir bulgarke su deimantiniu disku ten kur reikejo figuru. Meistras kiek maciau lygiai tom paciom technologijom naudojosi. Taip yra zymiai greiciau nei pjaustyt su disku. Kaiptik si savaitgali bu au issinuomojes stakles su deimantiniu disku ir vandeniu – reikejo pabaigt po keleta plyteliu privedimui prie parketlenciu. Tai visa diena zulinau tas plyteles, bet kadangi reikejo ypatingo lygumo ir figurinio pjaustymo, tai pasirinkimu nebuvo labai dauk.

      Patinka

  1. Na šauniai darbai juda pas jus 🙂 mes dar kiek atsiliekam…
    Na katilinei su trapu ir gerai pavarei 😀 norai buvo geri… bet gavosi kaip visada 😀
    Dušui ir naudojau tokia pat hidroizoliacija, dar liko… tad reiks ir vonia išsitept kaip ir pas tave… bet tos vonios dabar neįrenginėsim 🙂
    Vonioje gal ir garai kad nepjovė plytelės po palange, gražiau… bet ir nuolydį galėjo padaryti, minimaliai uždengiant lango rėmą. 🙂
    O dušo maišytuvas dedasi taip? Pajungimo į viršų?

    Patinka

      • Ten, kur darė profas už pinigus, (kiek eurų ėmė už vienos plytutės padėjimą?) irgi nesi patenkintas. Manau geriau tegu atrodo kreivai, bet būna padėta vietoj, negu už pinigus ir ne ten. Nes gali būti, kad brangiai sutaupytas laikas – tiesiog atidėtas darbo perdarymas savaip.

        Patinka

      • taip tai kainavo nemazai -kvadratas 12eur. Kiekvienas pasveriam patys, ka nusprendziam atlikti patys, o ko ne. As pasibandžiau katilinėje, ir supratau kad viskas nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. BLogai priklijuotos plyteles nesugadines jau nesutvarkysi, o plyteles, klijai juk taip pat ne uz aciu. Beto su didesniu gabaritu plytelemis dirbti sunkiau. Plyteliu dejimu nesu Nepatenkintas, bet tiesiog nenoriu rekomenduoti meistro, nes bendravimas su juo sunkus.

        Patinka

  2. Che, žinau, kiek mokėjot už kvadratą.
    Jei plytutė 30×30, tai jos padėjimas jums kainavo 1.08. Po velnių, už tokius pinigus tos plytutės turėjo būti ten, už kurią vietą sumokėjot. Ne per 3 cm kitur 😉
    Man aktualu samdymas. Bėda, kad profų darbas nuvilia.
    O sprendimas? Jūs gi negalėtumėte teismui įrodyti, kad meistras padarė ne taip? Nes užsakant jokio brėžinuko, jokių rašytinių sąlygų juk nebuvo?
    Gal vertėtų? Šis klausimas – pirmiausia man. O ir kitiems gali būti įdomu pasvarstyt ta tema 😉

    Patinka

  3. Atgalinė nuoroda: Eurų spausdinimas | ⓢⓒⓐⓝⓘⓐ ⓖⓣⓘ
    • Na matau jum teks perlipti per save ir statybose susitwikyti su daugybe dalyku kurie atrodo nelogiskai ar per brangus. Tik noriu paklaust, ar pirktum nama uz kokius 120000eur kur nezinai kiek euru buvo mokama uz vienos plyteles padejima, ar geriau pats statytum toki pati nama kurio galutine suma kokie 80000eur, bet zinotum kad uz plyteles pasejima moketa 1 ar net 2 eur? 🙂 tikiuosi atsakiau i abejone.

      Patinka

      • Kaina nelemia kokybės. Juolab branginykams laikas dar brangesnis ir truputį paskubėję uždirbs dar daugiau.
        Man geriau daryti pačiam. Gal mano padėtos plytutės ir nebus ideliais tarpeliais, bet kainuos perpus pigiau. Ne trečdaliu. Perpus. Aišku, turėčiau pinigų, kiek jų neturiu, tai samdyčiau.
        Mes visi skirtingai statom, skiriasi visos kainos, skiriasi mūsų skoniai, nuomonės ir galimybės 😉
        Bet vistiek 1 plytutė 1 euras? 24€ kv m? Už tokius pinigus išeitų šildomos uosinės grindys?
        Aš jūsų nekritikuoju, tiesiog stulbina statybininkų apetitai. Ir be garantijos, tarp kitko, kad padarys gerai!

        Patinka

Parašykite komentarą