Vidaus durys

Ankščiau, kol pačiam neprisireikė vidaus durų, visada galvojau kad jų pasirinkimas yra didelis ir kad max už porą šimtų eurų tikrai galima jas išsirinkti…  Jei kasnors galvojat panašiai – galit pradėt galvoti išnaujo!

Vilniuje yra keletas vidaus durų pardavimo firmelių koncentracijų : Unideco (Ex Medžio centras), Burbiškių prekybos centras, na ir dar nemažai pavienių, tačiau beveik visi jie prekiauja Baltarusijos/Rusijos/Lenkijos gamintojų kelių standartų, bet daug dizainų (kurie daugiau/mažiau yra  “taspats“ 🙂

Mano atveju 5 iš  7 durų turejo būti su plačiomis staktomis (27cm storio), aukštis visų 210cm. Dauguma tų firmelių siūlo,  staktų praplatinimus, ir  aukščius, kurie mane tenkina, tačiau tuomet netenkina dizainas, o ir kaina priartėja prie normalių faneruotų užsakomų durų.

Taigi, nusprendus, kad duris darysim užsakomas, kurios tiksliai atitiks poreikius, susidūrėm  su kainom 350-450eur už vienetą, kas skamba tikrai baisiai.

Visgi, yra viena firmelė įsikūrusi soduose Vilniuje, kurioje kaip pastebėjau nemažai naujakurių ir užsisakinėja duris. Prisipažinsiu, jiem su komunikacija su klientu taip prastai, kad kelis kartus sakiau žmonai, kad iš čia tikrai nepirksim (žinot kai kažko paklausi “konsultanto“ ir jis tau atsako su tokiu  arogancijos/nepasitenkinimo tonu, kad pasigaili paklausęs 😀 ), deje, bet kaina nugalėjo ir duris dar lapkričio menesį užsisakėm būtent iš jų.

Taip atrodė durys pavyzdyje 2016-10-19 17.40.00

Durų karkasas padarytas iš pušies/eglės, durų viduryje dėtos lino plaušo plokštės, viskas apklijuota ažuolo faneruote, intarpai iš 1cm pločio organinio stiklo, na ir žinoma viskas nubeicuota mūsų pasirinkta spalva (nors ir derinom prie grindų- akivaizdu, kad nepataikėm)

Daug nevyniojant į vatą, pasakysiu, kad durys su  montavimu, spynom, tyliais liezuveliais, apvadais ir atvežimu kainavo po  345eur + 15 eur mokejau už spynas ir vyrių dangtelius. taigi durys atsiejo  360eur/vnt. Durų montavimas įvertintas po 30eur. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo ganėtinai nesudėtingas darbas, tačiau  jau montuojant lauko duris, nusprendžiau, kad durų montavimą geriau patikėti kitiems,  juplab, kad pripjauti durų apvadus iš pirmo karto gražiai gali ir nepavykti 🙂

2 meistreliai 7 duris sudėjo per dieną, stakta laikosi tik ant montažinių putų.

TOliau foto iš durų montavimo proceso.

 

 

Na, o čia rezultatas.

 

Teisybės dėlei reiktų paminėti, jog dažniausiai darinėjamų Tambūro durų liežuvėlis kartais stringa, o vyriai jau šiektiek cypsi.

9 komentarai “Vidaus durys

  1. Teko su minėta įmone ir mums bendrauti, ko jau ko, bet chamiškumo iš jų tikrai neatimsi, dėl kokybės nežinome, iki tiek nebendravome 🙂

    Patinka

Parašykite komentarą