Kiemo vartai ir varteliai

Taigi,  po visą vasarą trukusių lauko aplinkos tvarkymo darbų, atėjo laikas pradėti pagrindinio kiemo/įvažiavimo tvarkymui, o vienas iš pagrindinių elementų yra kiemo vartai. Kadangi mūsų sklypo forma  ir ivažiavimo į sklypą trajaktorija nėra pati paprasčiausia – stumdomi į šoną vartai buvo praktiškai vienintelis priimtinas sprendimas, tad prieš porą metų  mano padaryti laikini vartai  skaičiavo paskutines dienas.
Ne paslaptis, kad stumdomi vartai turi projektuotis lygiagrečiai su kiemo trinkelėmis, nes variklio pagrindas turi būti panašiam lygyje kaip ir trinkelių viršus, tuo pačiu metu turi būti pakloti ir laidai/gofros vartų automatikai, elektromagnetinei vartelių sklendei,  fotodavikliams. Detaliau apie apie stumdomus vartus www.VartuMeistrai.lt

 

Kaip ir sakiau, mano  įvažiavimo trajektorija nėra tiesi, o sklypo kraštinė  nuo gatvės pusės tėra ~7m pločio,  į šį plotį turi sutilpti 3 x 80mm stulpai,  900mm varteliai, bei patys vartai (jiems liko 5700mm) .

Vos tik su trinkelistais nusprendėm koks bus trinkelių “nulis“,  vartininkai atsiuntė žmones stulpų ir el variklio pado betonavimui, bei tiksliai išsimatavo kokios angos gavosi. Nuo sito momento skaičiuojasi  4-6savaičių gamybos terminas.

 

Nenorėjau “kiaurų“ vartų, o nuo pakalimų buvo likę dažytų lentų, tad vartų užpildą nusprendėm daryti būtent iš jų, tad sutarėm, kad mano nudažytą medieną jie tik supjaus ir prisuks prie vartų rėmo. Pagaliau, praėjus sutartam terminui atvyko vartai. Teisybės dėlei reik paminėt, kad montuotojams trūksta atsakingumo, ir jiems visiškai neįdomu, kad gražiai nudažytą  daiktą reikia saugoti, žiūrėti į ką atremi ir pan (baigus visus darbus, ~80% visų metaliniu paviršių vietoje buvo dažomi iš naujo, jie kaip ir susitaikę su tuo, ir taip daro didžiajai daugumai, bet to tikrai būtų galima išvengti ).

Toliau foto iš montavimo, orai buvo prasti, lijo beveik visą laiką, tad darbai išsitęsė per kelias dienas. Užsakinėjant vartus nebuvome apšnekėję lentelių tvirtinimo ant vartelių, tad vartelius ir vieną segmentą šalia esančios tvoros lentelėmis užpildėme patys.

 

Domofono ir vartelių el sklendės pajungimu rūpinomės patys, kadangi nemačiau didelio tikslo turėti video domofoną, pasirinkom vieną iš papraščiausių audio domofoną su laisvų rankų rageliu (žmonos pageidavimas), kuris tėčio dar buvo “upgrade’intas“ – idėtas Led pasvietimas, istatytas buzzeris, bei laiko relė, jos reikėjo, kad galėtum reguliuoti, kiek laiko el skelndė būna aktyvi, nes standartinė skelndė su atmintimi ir jei aktyvavus sklendę, vartelių niekas neatidarys,  ji liks atvertoj pozicijoj  iki kol kasnors atidarys vartelius.

Apibendrinant viską, daugiau ar mažiau esu patenkintas, šiek tiek neramina korozijos tikimybė kaikuriose suvirinimo/pjovimo siūlėse taip pat blogai veikia vienas iš pultelių. Kolkas labai didelių šalčių ir sniego nebuvo, tad veikimo problemų kaip ir nebuvo. Garantija  24mėn.

rekomenduoju: UAB Vartu meistrai, Raimondas +37061700007

Žemiau išklotinė iš ko susideda užsakymas:

1.Vartai nuslenkami ,remas L 5700 H 1600

2.Vartu automatika CAME BXB  vartams iki 800 kg , lempa, x 2 pultai,fotodavikliai

3.Pamatas vartams su betonu bei stulpu betonavimas vartams,varteliams

4.Praejimo varteliai L 1000 H 1600  su spyna,rankena,reguliuojamais vyriais, el.sklende

5.Stulpai vartams , varteliams 80 x 80  L 2500 x  4 vnt

6.Lentu pjovimas, sukimas vartams,varteliams

RAL 7016  pilka, dazyta suomiskais Tikkurila dazais

Bendra suma:   1750 eur

15 komentarų “Kiemo vartai ir varteliai

      • Ar pačių vartų, automatikos bei vartelių montavimas įeina į šią 400 eur kainą? Iš kokio profilio rėmas, nes lyginu kainas tai man Kaune panašus gaminys tik jau iš 80×40 profilio gaunasi brangiau?

        Patinka

      • Na, sunku pasakyt i kuria eilute ieina viso to montavimas, bet i bendra kaina viskas tikrai iskaiciuota. Is kokio profilio remas pasakyti dabar negaliu, bet foto kaip ir neblogai matosi.

        Patinka

  1. O gal kažką galvojote, kaip apsaugos tarnyba galėtų užeiti per užrakintus vartelius ? Signalizacijos suveikimo atveju gan įdomiai atrodo, kai apsauginis tik prie tvoros pasižiūri kiek akys mato, o į sklypą neužeina – varteliai uždaryti.

    Patinka

  2. Atgalinė nuoroda: Metai kaip gyvenam | Arturo ir Eglės namas
  3. Įdomus sprendimas upgreidinti audio domofoną 🙂 Aš pats svarsčiau įvairius variantus dėl telefonspynnių, apsistojau dabar ties (REKLAMA ISTRINTA) Pliusas, kad galima atidaryti duris turint kortelę, nebūtina buzzinti kiekvieną kartą. Ir pačios stotelės labiau priderinamos prie visos patalpos dizaino.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  4. Turiu klausimą dėl el. sklendės: ar nesukelia nepatogumų, kad tiek iš kiemo vidaus, tiek iš išorės vartelius reikia rakinti raktu? Kaip pvz. vaikas lakstydamas pas draugus, turi nešiotis raktą? Ar galima sklendę išjungti dienos metu, o įjungti tik nakčiai arba kaip nesate namuose? Kitas klausimas dėl išpjautos skylės vartelių tvirtinimui: ko gero jis skirta vyrių veržlės tvirtinimui ir reguliavimui – kaip ji užtaisyta? Ar reikia numatyti galimybę prie jos prieiti, jei tarkim tarp stulpų žaliuzi užpildas?

    Patinka

    • Varteliu raktu niekad nerakinam. Tam, kad is vidaus/ isores butu galima atsirakint yra padarytas mazas mygtukas vartu atidarymui.
      Del isjungimo dienos met – manau su ivairiom papildomom relem ir pan elementais imanoma padaryt, kad diena el spyna butu atrakinta.
      Skyle varteliu tvirtinimui pjaunasi is vidines varteliu puses, ir ji reikalinga tik tam, kad isisuktu varteliu vyriu reguliavimo varztas. Ant skyles prieisuka vyriu plokstele, ir skyles nebesimato.

      Patinka

      • Sveiki, koks tarpas iš apačios, tarp vartų ir trinkelių? Ar yra kokte standartai? Mums deda trinkeles ir gaunasi 9 cm, ar gerai? mum atroado kad biški per didelis tarpas. Ačiū

        Patinka

Parašykite komentarą