Stiklinė dušo sienutė/durelės

Prieš pat įsikeliant į naujus namus sprendėm dilemą dėl dušo durų,  kadangi mūsų mažoji WC patalpa yra labai kompaktiška,  dušo durelėms vietos taip pat ne per daugiausia (vietą riboja maža kriaukle, dušo kranas, ir durys i koridorių), teko ieškoti kokius variantus siūlo rinka.  Visi standartinių gabaritų sprendimai iškart atkrito (standartas ~90cm, o mūsų anga 95cm), o gaminiai pagal užsakymą jau ir prie taip nesuvokiamų kainų  prideda dar po ~30%.  Tam kartui teko nuvaziuot į Ikėją, ir tiesiog nusipirkti įspraudžiamą stangą dušo užuolaidai ir pačią užuolaidą.

20171229_105720

Po įsikėlimo praėjus maždaug metams, nusprendėm, kad reik pagaliau pabaigt šitą projektą ir kibom į paieškas.  Ilgai negalėjom apsispręst, kaip turėtų atsidarinėti durelės, kaip ir logiška jas būtų atidarinėt į dušo vidų , tačiau jei būtų tik vienos durelės, jos atsidarytų praktiškai per visą dušo erdvę, ir žmogui erdvės beveik nebeliktų, į išorę atsidaryt galimybių nėra, nes iš vienos pusės kriauklė, iš kitos išėjimas į koridorių, dar galima būtų daryt dviverias duris į vidų, tačiau tuo metu galvojau, kad tai taippat bus nepatogu,  tad kai pamačiau suveriamas duris, nusprendžiau, kad mum reik būtent to!

judanti duru sienele

Iki tol lietuvoj teko girdėti tik vieną stiklinių durų/sienelių gamintoją BB, bei nemazai firmelių kurios tik importuoja, tačiau taip pat gali užsakyti pagal reikiamus matmenis.

Jų visų  kainos grubiai buvo nuo ~500eur iki ~1000eur  (kaina ištikro mažai skiriasi nuo durų konstrukcijos) +montavimas (60-100eur).  Tarp visų tų firmelių išgooglinau ir stiklo gaminių specialistus iš Alytaus  UAB “SV west“ su savo brandu West Glass,  kurių kaina buvo konkurencingiausia 300eur + pvm + montavimas (60eur), visa naudojama furnitūra ir tarpinės jokių klausimų nekėlė.

Deja jiem atvykus pasimatuot, supratau, kad tarpas tarp mano kriauklės ir dušo krano yra permažas patogiam stiklų susilankstymui, tačiau vistiek patvirtinau projektą, kuriame soninis stiklas susilanksčius remiasi į kriauklės kampą (su mintim, kad kriauklę kažkada keisiu ir ją pastumsiu keliais cm į šoną).

Po kelių savaičių nuo užsakymo atvyko montuotojai ir po kelių valandų buvo galima testuoti! 🙂 Vienintelė vieta dėl kurios kyla klausimų – po stiklu esantis plastikinis liežuvėlis neuždengia viso tarpo ir prisitaško šiektiek vandens, tad laukiu jo pakeitimo į ilgesnį. Neskaitant to – jokių nesusipratimų ir viskas as expected, tiesa, dabar gal vistik rinkčiausi klasikinį variantą : 2 varčias atsidarančias į dušo vidų, nes tai išspręstų  dar vieną mažos erdvės  problemą, medinių durų apvadas prie stiklinių durų.

 

UAB “SV west“  www.WestGlass.lt,

Robertas Paužuolis
Tel. 8 685 73313
info@westglass.lt

17 komentarų “Stiklinė dušo sienutė/durelės

  1. Labai šauniai sugalvota !
    Siektiek ne į tema bet norėčiau paklausti ar esate aprašę stogines automobiliui įrengimą nes neradau o žinau kad tokia yra ir man labai idomu kaip viskas ten gavosi.

    Patinka

      • Man labai idomu kaip Jus juos tvirtinot, ir at polius darėte jiems ir kokio gylio. Susidūriau su problema kad namo negaliu prisiduoti be stogines nes stogine buvo numatyta projekte … tai dabar ieškau info apie stogines 😀

        Patinka

    • Taip, duso trapas vienas pigiausiu plastikinis Alcaplast, su metalinem grotelem (nesu tikras ar jos is nerudijancio plieno ar ne). JOkiu neigiamu atsiliepimu, issiima lengvai, valosi paprastai, o kvapo jokio!

      Patinka

    • Kadangi pas mus nuo pirmos dienos stovi vandens minkstinimo filtras, kalkiu vandenyje nera (arba yra minimalus kiekis), tai ir ant stiklo nuosedu beveik jokiu nera. Gamintojas rekomenduoja padengti nano danga, kad nesvarumai kuo maziau liptu. Jei pas jus nera vandens minkstinimo filtro, siulau tuomet detis tik matini stikla, nes esu mates, kaip kituose namuose atrodo tokios sieneles, ju vistiek idialiai neprivalysi po kiekvieno naudojimosi ir anksciau ar veliau atsiras ilgalaikiu neisplaunamu nesvarumu.

      Patinka

Parašykite komentarą