GIPSINIŲ LUBŲ IR PERTVARŲ MONTAVIMAS

Po vėdinimo ortakių montavimo atėjo laikas lubom. Po Restos parodos ir kitų statytojų įrašų apie įtempiamas lubas smarkiai svarsčiau apie galimybę įtempiamas lubas daryti ir pas save ( na bent jau svetainės/virtuvės erdvėje), tačiau šiektiek neramino skylių kiekis įtempiamose lubose (lempos, ledai, difuzoriai), užu0laidų igilinimo “lovių“ padarymas..

Finale nusprendžiau pasielgti tradiciškai ir visur sudėti gibsines lubas. Pabendravus su keletu meistrų, vistik sutariau su EENamas rekomenduotais meistrais. Vytautas 868781905

 

Sutartu laiku atvyko tiek meistrai, tiek medžiagos(naudoti Estiški profiliai, o visos kitos medžiagos KNAUF) ir darbai prasidėjo.

 

 

Pirmuoju etapu prasidėjo pertvarų statyba. Kadangi pas mane visur grindyse išvedžioti šildymo vamzdeliai, apatinis profilis prie betono buvo klijuojamas “Skystais vinimis“.

Iš pertvarų suformuota drabužinės patalpa, kuri skirs tėvų miegamąjį nuo vaikų kambario, suformuota galinė koridoriaus siena su įejimu į darbo/svečių kambarį, bei suformuota siaura pertvara tarp mažojo ir didžiojo wc.

Kol meistrai dirbo dienomis, aš vakarais vedžiojausi elektros bei kitus laidus pertvarose.

Už miegamojo dvigubo gipso  dar primontavau 18mm OSB plokštę, į kurią bus tvirtinamas TV, tam pačiam tikslui sienoje buvau palikęs RGB ir UTP laidus, kuriuos samoningai sienoje įštrabavau šiektiek atsitraukus nuo pertvaros, deje tik paskutinę sekundę supratau, kad pamiršau atsivesti ELEKTROS laidą būsimam TV 🙂

 

 

 

 

Po pertvarų sekė perimetrinio profilio (po juo buvo dedama minkšta juosta, kuri turėtų mažinti garso perdavimą į sienas ir atvirksčiai), bei formuojami įgilinimai užuolaidoms.

2016-07-08 11.51.55

 

Na ir galiausiai buvo sukamas dvigubas karkasas, kuris nuo perdangos nusileido ~30cm.

Jau tvirtinant ortakius supratau, kad mano idėja su Bitumo juosta kiekvienam varžtui sukamam kiaurai aliumininės garo plėvelės pasiteisino , tad prie sukant tympas, meistrai taippat klijuodavo tokią bitumo juostelę ( vedinimo vamzdžių tvirtinimui ir karkaso tvirtinimui susinaudojo visas  50m rulonas).

Su meistrais tarėmės, kad visur išpradžių sudės karkasą, kad aš galėčiau susivedžioti silpnų srovių laidus, bei elektros laidus apšvietimui ir tik tada pradės gipso uždėjimo darbus. Deja, savaitgalio man neužteko ir gipso sukimą teko pristabdyti savaitei dėl mano tempo (juk “susimėtyt laidus ant jau susukto karkaso“ skamba taip nekaltai, arne?). Per tą prastovą, jie sugebėjo padaryti kitą mažesnį objektą 🙂

taigi visi darbai užtruko apie 2 savaites.  Suderėta kaina 8,5eur/m2 už lubas ir beginį metrą igilinimų ir 9,5eur/m2 už pertvaras.

Su gulčiuku žiūrint, lubos atrodo tikrai lygios, tačiau reik palaukt, ką pasakys glaistytojai 🙂

 

 

20 komentarų “GIPSINIŲ LUBŲ IR PERTVARŲ MONTAVIMAS

  1. Lubas man jau nuglaistė. Gipso sukėjų rekomenduoti glaistytojai prie lubų lygumo nesikabinėjo :). Dabar dažomės patys, tai kiek akis užmato, lygumu esu patenkintas. Dėkui už paliktą atsiliepimą.

    Patinka

  2. Mini pastaba. Trumpa siena su durimis, kur montavote rozete ir jungikli. Kodėl ne vienoje vertikalioje eilėje abu el. taškai? 🙂
    Kaip suprantu šešėliniu siūlių nedarysite. 🙂 Glaistysite iki pat tos užklijuotos Knauf juostos ir paskui ja palei pat lubas nupjausite? Kaip suprantu gaunasi tada lubos su sienom nesujungtos ir nebijo atskiro lubų vaikščiojimo? Ar kokia čia technologija? 🙂
    Koks gavosi galutinis lubų aukštis patalpose? Kokio pločio ir gylio nišas užuolaidoms darėte?

    Patinka

    • atsakau i klausimus: nevienoje eileje rozete ir jungikli dariau samoningai, rozete esanti taip arti duru staktos man atrode keistai. Sia rozete lygiavau i viena linija su Termostatu (laidas matosi islindes ) 😉

      Seseliniu siuliu nedarysiu. Taip kaip as suprantu sia technologija,i glaistytis turi iki pat praslydimo juostos (nesideda nei tinklelis, nei kokia kita juosta, kuri uzdengtu si kampa), tuomet nusipjauna juosta, ir viskas tik uzsidazo. TOkiu budu Teoriskai trukis turetu atsirasti palei pat praslydimo juosta. Manau, jei tas trukis maisytu, ji galima uztepti silikonu.

      Bet atejes zmogus, su kuriuo tariuosi del glaistymo, siulo visur deti stiklo audinio juosta ir ta kampa paslepti. Ir isvis siulo visa lubu plota glaistyti kazkokiu minimaliu sluoksniu, tai sitoj vietoj irgi suabejojau….

      Galutinis aukstis ~2.8m gyvenamosiose patalpose su svetaine ir virtuve.

      san mazguose, katilineje ir tambure gavosi ~2.75m (vedinimo garso slopintuvu, motorizuotu sklendziu ir panasiu reikalu teko lubas pazeminti siektiek daugiau.

      nisos uzuolaidom i ploti uz angokrascio islenda po 30cm nuo lango atsitraukia jei gerai pamenu po ~25cm (pati nisa suformuota dar platesne, bet gipso lapo kratas ~5cm kabo ore.)

      Patinka

  3. Kodėl tiek daug žeminote lubas net 30 cm? Aš galvoju max 20 cm žeminti.
    Koki išmatavimai karnizų dėžių, atstumas nuo sienos, gylis?

    Patinka

    • Kazkaip dar muridami blokelius buvom prieme toki sprendima, koks aukstis turi buti (pagrindinis kriterijus buvo, kad uztektu vietos vedinimo vamzdziams), taip pat klijuodamas garo plevele po perdanga, stengiausi laikytis rekomendaciju uzlaidom 10-15cm ant blokelio – cia buvo didziausia nesamone ir failas! visu pirma, ten kur perdangos sija yra toliau nuo blokeliu, nera kaip pritvirtinti pleveles kampe ir ji gaunasi tokia “plevesuojanti“, kai lauke buna geras vejas, pradeda girdetis pleveles judejimas/traskejimas, o sandarumo testo metu, tos vietos issipute kaip balionai…

      kitas blogumas susijes su ta pacia pleveles uzleidimo beda – igilinimai uzuolaidom, jei bus palikta daug pleveles, padarius igilinima matysus plevele. Mano atveju kaikur matosi apluzineje gipsinio tinko krastai (ten kur tinkas buvo uzpurkstas ant pleveles), Ispradziu norejau igilinti ~20cm, bet teko daryti pagal fakta ~15cm

      nisos uzuolaidom i ploti uz angokrascio islenda po 30cm nuo lango atsitraukia jei gerai pamenu po ~25cm (pati nisa suformuota dar platesne, bet gipso lapo kratas ~5cm kabo ore.)

      Patinka

      • Sveiki, ar teisingai suprantu kad užuolaidų igilinimo nišos aukštį darėte 5 cm? Ar aukštis pakankamas, nes dar karnizas tvirtinas iš viršaus, nesimato?

        Patinka

      • sveiki, mintis buvo nisas daryti gilesnes, taciau mano garo plevele uzeina ant sienos 10-15cm, tad gilesnes nisos neturejau galimybes daryt.

        pas mane paprasti plastikiniai lubiniai karnizai visur sudeti, realiai ju nesimato.

        Patinka

  4. Atgalinė nuoroda: SANDARUMO TESTAS | Arturo ir Eglės namas

Parašykite komentarą