Virtuvė

Taigi, namo statybom artėjant į pabaigą, prasideda vidaus apstatymo etapas, viena iš pirmųjų irengtų  erdvių – Virtuvė.

Virtuvės dizainas kaip ir namų interjeras buvo žmonos reikalas, aš mažai kišausi tik sakiau arba taip arba ne ir derinau kainas. Žmona dar keliant namo sienas buvo išsirinkusi ko norėtų, susižiūrėjusi kiek tai kainuotų, vėliau beliko išsirinkti buitinę techniką.

Statybų eigoje nusprendėme atsisakyti židinio ir sienos iki jo (liko tik mažas sienos atsikišimas), ir tuo esam labai patenkinti, nes dabar bendra virtuvės ir svetainės erdvė suteikia erdvės pojūtį.

 

Patvirtinta virtuvės vizualizacija (vėliau tik užsidengė butelių lentyna, bei apatinė po spintelėm einanti lenta tapo ąžuolo spalvos).

VIršutinės spintelės – MDF dažyta balta matine spalva su šiektiek lako.
Apatinės spintelės – klijuotas ir lakuotas ąžuolo masyvas.
Po apatinėm spintelėm einanti juosta- MDF daug kartu beicuotas, kad spalva sutaptu 🙂
Visi mechanizmai –  BLum.
Šiukšledėžės sistema – Ikea
Buitinė technika – Electrolux, tik Kaitlentė – AEG.
Stalviršis – Egger

Bendras virtuvės plotis 4,2mArturo virtuve-4

Viskas gaminta ir surinkta Šiauliuose, į Vilnių  spintelės atvyko praktiškai pilnai surinktos, tik šiektiek vėliau atvažiavo ąžuolinės dalys.

Kadangi visą projektą derinau per savo draugą, kurio tėtis visą šį reikalą ir gamino – montavime dalyvavau ir pats. Visa baldų sąmata ~3000eur.
Baldai: +37060212202 Alvydas

Buitinė technika:

Orkaitė ELECTROLUX EOB8757AOX  615.00 eur
Kaitlentė AEG HK654400XB  412.00 eur
Šaldytuvas ELECTROLUX ENN2854COW  560.00 eur
Indaplovė ELECTROLUX ESL8336RO  422.00 eur
Gartraukis SIMFER 8502X (variklį demontavau ir naudojau tik rėmą)  54eur

Viso buitinė technika: 2059eur

Deja šiektiek sufailinau su indaplovės vandens pajungimu ( pajungimas maišo pačiai indaplovei), tad tiesiog vietoje priėmėm sprendimą apkeisti indaplovę su viena iš stalčių spintele.

Apšvietimo projektėlį buvo pabraižius žmona, teliko surasti ko ji nori. Ieškojom ir per ebay ir Lietuvoje, visgi apsistojome Lietuvoje prekiaujamais šviestuvais iš Ekoliumeno ir Ermitažo. Beje, pagal pirmini plana, po viršutinėmis spintelėmis turėjo dėtis Led juostelė,  bet tie 4 kryptiniai Šviestuvai  veikia taip gerai, kad manau, Led juostelės net nedėsim.

Šviestuvai:

Ekoliumenas Lucide Tube 4×26=104eur
Ermtažas Eglo Mogano = 40eur

Viso: 144eur

 

Deja, bet medis yra medis, ir kad ir kaip specialiai jis būtų išdžiovintas ar suspaustas klijuojant, keliose durelėse atsirado medžio trūkiai, tad nusprendėm palaukti ilgesnį laiką, ir veliau viską sutvarkyti per vieną kartą.

 

Iš funkcinės pusės galiu pasakyt, kad labiausiai džiugina išvažiuojanti šiukšliadėžių sistema iš po kriauklės. Dvigubi stalčiai ,ypač dažniausiai naudojamam įrankių stalčiui nėra super patogu, ir jį būtinai reiktų kažkaip sujungt/susinchronizuot su pagrindinio stalčiaus uždarymu, nes  jei pagrindinį stalčių paleidi smarkiau, jie triankiasi vienas į kitą ir kartais net neužsidaro iki galo.
Pačios viršutinės spintelės atsidarančios i viršų yra tikrai ganėtinai aukštai, tad iškarto žinojom, kad jų uždaryti be pasilipimo nebus jokių šansų, tačiau jos naudojamos rečiau reikalingiems daiktam, tad tai nevargina. Labai džiaugiamės maišytuvo forma, o mano pageidavimas buvo, kad vandens valdymas butu  vertikalus, o ne iš šono kaip tokio tipo maišytuvuose dažniausiai būna.

Maišytuvas  Grohe Euroeco 63,92eur
Plautuvė Franke 114.0301.331 140eur

Viso 203,92eur

Vaizdas dabar

Virtuvės stalas Ikea Bjursta 120eur
Virtuvės kėdės  Ares 6×63,2=379.2eur

VIso 499.2eur

 

Taigi, Grand total virtuvė su viskuo kainavo 3000+2059+144+499,2=5702.2eur

17 komentarų “Virtuvė

    • Gartraukio realiai ieskojau pacio pigiausio, nes naudojau tik gartraukio deze su valdymu, varikli isemiau, nes mano gartraukiui pries pat ismetima i kamina sumontuotas atskiras variklis

      Patinka

  1. Sveiki,

    O kodel tokios “issokusios“ lempos buvo pasirinktos?
    Virtuviniai baldai grazu. Idomu kaip su franke kriaukle, t.y. ar per laika nepakeis spalvos.

    Patinka

    • Lempos tokios, nes taip sugalvojo dizainere 🙂 kas del kriaukles, tai name nuo pirmos dienos stovi minkstinimo filtras,kuris neleidzia atsirasti daug kalkiu, o siaip jei nevalysi, betkas prastai atrodys 🙂 kolkas kriaukle ir jos spalva esam patenkinti.

      Patinka

  2. Sauniausia fotke su KINDERIU 🙂 kaip is zurnalo 🙂
    Svarbu,kad zmonai patogi – funkcionali virtuve butu ir pagal jos skoni – kaip norejo 🙂 juk ji daugiausia laiko maitinant seima ten praleis.
    Tikrai nebrangiai isirenget virtuve.
    Saunuoliai!

    Patinka

  3. labai graži virtuvė. super. šiaip manau kad led juostos visgi prireiks, bent jau pas mane toks poreikis yra (o turiu keturis led šviestuvus virš galvos, panašiai kaip pas jus). na ir man kiek gaila kad vyno lentyna uždengėte 🙂

    Patinka

    • ispradziu as irgi negaledavau suprasti, kodel zmones turintys dujas, nenaudoja ju viryklei, taciau kuo labiau artejo duju ivedimas, tuo aiskiau daresi 🙂

      1) tam kad dujas atsivesti i virtuve, reik daryti atskira projekta bei ji derinti ~500eur. Jei duju ivadas (katiline mano atveju) ir virtuve yra salia – tuomet vamzdi gali slepti sienoje/po gipsu ar pan, jei tarp katilines ir virtuves yra papildomu patalpu, jose vamzdis negali buti slepiamas/uzdengiamas, tad pvz mano atveju, pagrindineje vonioje tikrai nenorejau matyti duju vamzdzio.
      2) dujine virykle visu pirma yra ganetinai nesvari (puodai/keptuves apruksta).
      3) Elektrine indukcine virykle lyginant su dujine yra tikrai ismani (gali uzprogramuoti laikus, syla tik tos zonos kur stovi puodas, mazesnis sansas nusidegint).
      4) na ir beabejo estetiskai, indukcine virykle atrodo zymiai geriau nei duju virykles ciaupai 🙂

      Tikiuosi atsakiau i klausima?

      Patinka

  4. O ką manot apie electrolux “linkas istrintas“ ? Savąją jau turit apie metus, tai būtų įdomu sužinot, kokie atsiliepimai 🙂 Norėtume išsirinkti orkaitę už maždaug 500eur, tai galvojame ar electroluxas būtų geriausias variantas.

    Patinka

    • orkaiciu yra visokiu ir ivairiu, viskas priklauso nuo jusu poreikiu. Cia kaip papildomos funkcijos automobilije – vaziuoja ir be ju, bet jei yra – malonu (nesvarbu kad dauguma panaudoji kelis kart per metus). 😉

      Patinka

Parašykite komentarą