STOGAS

Iš pradžių su uošviu sudėjom murlatus. Visus sujungimus frezavom, kad geriau susileistų.  Ankeriai eina per 2 blokelius (pirmas blokelis dėtas iškart su ankeriu, antras mautas per viršu). Visi murlotai prie sijų prisukti  10mm 25cm varžtais su poveržlėm.

Vėliau pradėjom dėti gegnes. Sudėjus trečdali abiem sušlubavo sveikatos, kadangi galėjom dirbti tik savaitgaliais praradom visa rugpjūtį. Prieš tai tikslas buvo savom jėgom stogą paruošti iki grėbestavimo, o skardą jau palikti stogdengiam, bet laikas ėjo darbai nesidirbo tad nusprendėm darbus perleisti kitiems. Stogdengius radom per kaimyną, du vyrukai tvarkingai jam sudėjo stogo konstrukciją bei bituminę stogo dangą. Tad rezervavom ir mes juos.

Darbų frontą perėmus stogdengiam, vaizdas pradėjo smarkiai keistis. Kol mestrai dirbo ties stogo karkasu ir gegnėm, mes ruošėm (susipjaustėm) makaronus ir dalį grebestų iš seniau pirktų vieno pjovimo lentų.

Ilgai dvejojau kokią plėvelę pasirinkti, internetai sako, kad nešildomai ir negyvenamai palėpei užtenka naudoti antikondensacinę plėvelę, tačiau visi meistrai, parduotuvių konsultantai, bei Techninis pržziūrėtojas  rekomendavo naudoti difuzinę plėvelę (vėliau kitas techninis prižiūrėtojas pasamprotavo, kad difuzinės plėveles reiketų tik ten, kur vata liečiasi/priartėja prie plevėles (mūsų atveju – ties murlotais), tačiau difuzinę naudojom ant viso stogo. Gavom neblogą difuzinės kainą, tačiau ji parsidavinėjo tik rulonais.

Stogo skardą nusprendėm užsakyti tik tiksliai išsimatavus stogą , t.y. po grebėstavimo, tad per tą 2 savaičių pertrauką stogdengius išleidom į kitus objektus.  O aš per kelias dienas suderinau paskutines stogo sąmatos detales, kaiptik pasinaudojom plačiai reklamuota Ruukki rudeniška akcija.

Nors rinkdamiesi stogo skardą buvom susižavėje Ruukki Armorium profiliu, tačiau dabar, matant galutinį rezultatą, džiaugiames, kad vistik pasirinkom labiau klasikinę- Adamante. Užtat labai nusivyliau stogo dangos pardavėjais- nemažą tinklą Lietuvoj turinčia Marijampoliečių įmone. Tiesiog labai trūko vadybininko profesionalumo (nepagalvota/nepaskaičiuota/neįdėta/pamiršta).  Labiausiai sunervino 3 kraigų susikirtimo mazgas (naudojom apvalius kraigus). Jei jau ši vieta tikrai individuali ir Ruukki nesiulo  jokiu sprendimu, manau, jog klientas apie tai turi būti įspėtas iškarto (paprastas žmogus juk negali visko apgalvoti). Kai paklausiau vadybininko ką jie siulo šioj vietoj, sakė, kad stogdengiai turi sugalvoti 😀 Aišku, kad sugalvojo, bet gaišom laiką sprendimų priemimui ir medžiagų pirkimui…

Galutiniu rezultatu ir vaizdu likom labai patenkint. Beje, apvalus stogo kraigai, sakyčiau priduoda 50% stogo vaizdo(žmonos sprendimas).

9 komentarai “STOGAS

  1. Mes tai nusprendeme nerizikuoti del monolitinio ziedo, per brangus eksperimentas gali gautis, juolab kad maciau suskilinejusiu pavyzdziu. Nezinau ar cia labai jau didelis sutaupymas gaunasi be ziedo. Ankerius tai atvarem nuo pirmo auksto perdangos per visa siena, per monolitini zieda ir dar per 2 blokelius, nes atsimenu maciau 15min dienrasty, kur vetra nurove namui stoga su visais blokeliais, o kadangi pas mane stogas issikisa 2 metrus vejinej pusej, tai nusprendem, kad ir ten netaupysim darbo laiko. Nenorejom eeksperimentuoti ant savo uzpakalio, kai aplinkui pilna pavyzdziu…

    Patinka

    • stogo realiai yra ~192m2. pacios dangos buvo uzsakyta 217m2 (daug issipjauste ). uz viska: danga, lietvamzdzius, latakus, lastakius, kamino apatini sijona, kraigus, vent kamineli, sniego uztvaras vamzdinies 9m, bet be difuzines pleveles gavosi ~4050eur.

      bendra stogo kaina su mediena ir darbu gavosi ~8900eur.

      perdanga su ankeriais ir balkiu tvirtinimais ~1100eur

      Patinka

Parašykite komentarą